Научна култура и ментална фискултура за најмладите

Што ќе се случи кога група научници, наставници и медиумски експерти ќе одлучат да соработуваат?

Ова е прашањето што си го поставивме кога коронавирусот нè затвори дома и нè натера сериозно да размислуваме за дигитализација на образованието.

Родителите меѓу нас сфатија дека нашите деца имаат ограничено количество внимание во ситуација кога не се заедно со своите учители и соученици.

Наставниците меѓу нас беа свесни дека системот не е создаден да поддржува образование на далечина и дека наставните содржини треба да се прилагодат на новото време.

Научниците меѓу нас видоа шанса да промовираат научна писменост меѓу најмладите, користејќи ги ресурсите кои ни се пред очи.

„Наука за деца” е под покровителство на граѓанската иницијатива Кантарот, со желба да се промовира научна култура и ментална фискултура кај најмладите.

Ајде сите на вежбање!

ИНИЦИЈАТОРИ

Никола Стиков

Драгана Стикова

ПАРТНЕРИ

ПОДДРЖУВАЧИ

СОРАБОТНИЦИ

Tоми Бошковски

Ага Каракузу

Владимир Трајковиќ

Бојана Стојанова

Менка Стојанова

Марија Стојанова

Билјана Гаштеовска

Кирил Гаштеовски

Маја Виденовиќ

Мирјана Јанкуловска

Силвана Ристевска

Александра Атанасовска Блажевска

Милена Јанкуловска Петковска

Силвана Јакимовска Бинова

Анита Пренџова

Дафинка Срезоска

Драгана Манасова

Надица Атанасовска

Гораст Ангеловски